Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

Maak direct een afspraak voor onderhoud of reparatie. KLIK HIER

Waarom een bakfiets kopen?

Waarom moet ik een bakfiets kopen? Een bakfiets is enorm handig en heeft vele voordelen, zeker als u meerdere kinderen heeft. Wij hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet en zullen u een aantal tips geven voor het kopen van een bakfiets.

Vrouw met gekochte bakfiets

De voordelen van een bakfiets

De acht voordelen van een bakfiets op een rijtje.

1. Vervoer van kinderen

Een bakfiets is erg handig voor het vervoeren van kinderen. Zeker als u meerdere kinderen heeft en ze bijvoorbeeld tegelijk naar school moet brengen. Een bakfiets is dan vaak handiger en stabieler dan een fietszitje voor en achterop. Ook vinden kinderen een bakfiets vaak heel erg leuk. Dus een bakfiets is nog gezellig ook!

2. Boodschappen doen

Boodschappen doen met een bakfiets is ideaal. Door de ruime bak heeft u genoeg ruimte om uw wekelijkse boodschappen in kwijt te kunnen.

3. Duurzaamheid

Een bakfiets is super duurzaam! Boodschappen doen, de kinderen naar school brengen, grote spullen ophalen, dat kan allemaal met een bakfiets. Hierdoor zal u de auto vaker laten staan wat weer goed is voor het milieu.

4. Kostenbesparend

Een bakfiets is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens kostenbesparend. U zult de auto veel vaker laten staan waardoor u ook op benzinekosten en onderhoud bespaard.

5. Veilig voor kinderen

Een bakfiets is erg veilig voor kinderen. U kunt de kinderen vastzetten met een driepuntsgordels waardoor ze niet uit de bak kunnen vallen.

6. De baby kan ook mee

Baby’s kunnen ook mee in de bakfiets. U zou een Maxi-Cosi in de bakfiets kunnen zetten en zo uw baby overal mee naartoe nemen.

7. Zwaar fietsen? Dat valt wel mee

Het lijkt misschien op het eerste gezicht dat het fietsen op een bakfiets erg zwaar is door de grote bak aan de voorkant. Maar dat valt reuze mee. Een bakfiets fietst eigenlijk erg licht. Ook zou u kunnen kiezen voor een elektrische bakfiets, waarbij u trapondersteuning krijgt. Straks meer over elektrische bakfietsen.

8. Je blijft droog

Je blijft lekker droog! Althans, uw kinderen dan. U zou een kap kunnen plaatsen over de bak waardoor de inzittende droog blijven. Wel zo’n fijn voor de kinderen.

Soorten bakfietsen

Nu we alle voordelen voor u op een rijtje hebben gezet, is het nu tijd om het te hebben over de verschillende soorten bakfietsen. Je hebt er namelijk twee: een met twee wielen of drie wielen.

Een bakfiets met drie wielen heeft één wiel achter en twee wielen voor. Dit zorgt ervoor dat de driewieler stabieler is dan een tweewieler, maar stuurt deze fiets door de extra weerstand wat zwaarder.

De tweewieler heeft, net als een normale fiets, één wiel voor en één wiel achter. Het voordeel van een bakfiets met twee wielen is dat deze een stuk wendbaarder is dan de driewieler. Ook fietst een tweewieler lichter.

Welke handiger of fijner voor u is kunt u zelf het beste bepalen. Bekijk onze bakfietsen en laat u inspireren. U kunt natuurlijk altijd langskomen in onze winkel voor een proefrit.

Normale of elektrische bakfiets?

Ook heeft u de keuze uit een normale bakfiets of elektrische bakfiets. Ondanks dat een bakfiets redelijk licht fietst kan het wel zwaar worden als u zware dingen in de bak heeft liggen of meerdere kinderen tegelijk vervoerd. Zeker een brug of een heuvel op fietsen zal dan meer moeite kosten. In deze gevallen is het hebben van een elektrische bakfiets wel erg handig. Door de trapondersteuning fiets je erg gemakkelijk een helling op met een zware bak.

Onze bakfietsen

Bij Het Fietshuys bieden wij een breed assortiment aan bakfietsen, elektrisch en niet-elektrisch. Kom een keertje langs, dan helpen wij u graag met het vinden van een goede bakfiets die aan uw wensen voldoet.

Waarom wij?

Wij hebben alle grote bakfiets merken op een rij

Kom gauw langs in een van onze winkels en kijk welke bakfiets het beste bij jou en je gezin past! Koffie na de proefrit. We staan voor je klaar!

Fietshuys