Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

Maak direct een afspraak voor onderhoud of reparatie. KLIK HIER

Carqon bakfietsen

De Carqon bakfietsen zijn een product van Nederlands vakmanschap. Een industrieel design voor de behoefte aan transport van gezinnen binnen een stad of dorp. Een goed, groen en veilig alternatief voor de auto en het openbaar vervoer.

Bakfietsen van Carqon

Over Carqon

Carqon heeft als doel het maken van een superieure elektrische bakfiets, de nieuwe standaard voor design, functionaliteit en technologie. Dit is niet ongemerkt gebleven. De eerste fietsen kwamen pas in juli 2020 op de markt en Carqon is al drie keer bekroond met verschillende prijzen. Met hun bakfiets hebben ze de German design award 2020, de European product design award en de Golden A design award gewonnen.

Deze next generation e-bakfiets moet veel mensen gaan verleiden de auto te laten staan. Zeker nu er steeds meer aandacht gaat naar de vergroening binnen de steden is dit een bakfiets voor mensen die alles uit het gezinsleven willen halen. Carqon staat niet alleen, ze maken deel uit van de Accel groep. Bekende merken zoals Sparta, Batavus en Babboe maken ook onderdeel uit van deze groep.

De productie van de fietsen vindt dan ook plaats bij Accel Nederland. Carqon wil families en gezinnen veiligheid, comfort en kwaliteit bieden om zoveel mogelijk te genieten onderweg.

Veiligheid

Naast het uiterlijk van de Carqon bakfietsen is de veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Het belangrijkste aspect van de veiligheid van de Carqon bakfiets is de bak. Deze is gemaakt van HDPE kunststof met een aluminium wrap wat hem extra sterk maakt. Ook zorgt het dikke stevige en 100% aluminium frame voor stevigheid, stabiliteit en dus veiligheid.

Voor het remmen maken de Carqon bakfietsen gebruik van tektro dorado 4-piston hydraulische schijfremmen. Door de sterke, snelle en constante remkracht kunt u snel en veilig reageren op onverwachte verkeerssituaties.

Voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van de krachtige Axendo serie van Spanninga. Door de hoge lichtopbrengst ben je zichtbaar tot 400 meter voor andere weggebruikers. U kunt dus veilig fietsen in het donker. Hiermee voldoet de Carqon bakfiets aan de strengste veiligheidseisen en kunt u onbezorgd fietsen zonder u zorgen te maken over de veiligheid van u of uw kinderen.

De Carqon bakfietsen

Het prijswinnende design van de Carqon Classic bakfietsen wordt gekenmerkt door het dikke aluminium frame en de lage HDPE-bak. In de bak is ruimte voor twee kinderen en een Maxi-Cosi. Ook is er een antislip vloer in de bak voor extra veiligheid en comfort. Kinderen kunnen zelf in stappen door gebruik te maken van de kinderdeur in de bak, er hoeft dus niet geklommen te worden. Voor de veiligheid is de kinderdeur voorzien van een kinderslot.

De Carqon bakfiets zorgt voor een comfortabele fietservaring door de luxe voorwielvering, het lage zwaartepunt van de bak en de stevige terreinbanden. In plaats van stangen voor het sturen gebruikt de Carqon bakfiets een kabelsysteem om te sturen. Dit resulteert in een soepele en directe besturing van de bakfiets. Ook wordt er gebruikt gemaakt van 2 kabels, als er eentje breekt kun je de Carqon bakfiets nog besturen.

Er zit een Bosch Performance CX Line middenmotor in de fiets. Deze is krachtig, licht, klein en efficiënt. De krachtige en efficiënte motor van Bosch zorgt voor een optimale trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Ook heb je de optie om een dubbele accu te installeren die ervoor zorgt dat je een actieradius krijgt tot 120 kilometer. Met deze bakfiets kun je dus in een keer van Amsterdam naar Utrecht en weer terug.

Carqon Cruise

Naast de Carqon Classic is er nu ook de Carqon Cruise! Dit nieuwe model van Carqon beschikt over een EPP (Expanded Polypropylene) bak. Dit materiaal zorgt voor een comfortabele en zachte binnenkant voor kinderen of eventuele spullen in de bak. De buitenkant is gemaakt van Bibond, wat deze bakfiets erg stevig en veilig maakt. Zoals je kunt zien heeft de Carqon Cruise een extra hoge kraag waardoor kinderen extra afgeschermt zitten en je veilig kan deelnemen aan het verkeer. Het frame van de bakfiets is gemaakt van aluminium wat de fiets lekker licht maakt. 

Naast het nieuwe design beschikt deze bakfiets over een Enviolo N380 versnellingsnaaf waarmee je gemakkelijk door- en terugschakelt. De motor op deze bakfiets? Dat is de nieuwste Bosch Performance CX Cargo Line middenmotor.

Carqon Cruise

De Carqon bakfietsen uitproberen?

Wilt je deze fijne bakfietsen van Carqon een keer uitproberen? Bij Het Fietshuys hebben wij deze bakfietsen ruim op voorraad. Maak een afspraak op een van onze locaties. Het Fietshuys is gevestigd in Amstelveen en Abcoude.

Waarom wij?

Wij hebben alle grote bakfiets merken op een rij

Kom gauw langs in een van onze winkels en kijk welke bakfiets het beste bij jou en je gezin past! Koffie na de proefrit. We staan voor je klaar!

De Carqon bakfietsen uitproberen?

Fietshuys