Urban Arrow bakfietsen

De straten in de steden raken overbelast en er is een groeiende behoefte om luchtvervuiling tegen te gaan. Er is dus behoefte aan een groen alternatief voor het gebruik van een auto in de stad. Urban Arrow bakfietsen zijn precies wat er nodig is. Genoeg ruimte om van alles te kunnen vervoeren en ook nog een strakke uitstraling!

Bakfietsen van Urban Arrow

Over Urban Arrow

Een bakfiets was altijd gewoon een bakfiets, simpel en degelijk. Tot dat Urban Arrow in 2009 het begrip bakfiets opnieuw op de kaart heeft gezet. Hun doel was duidelijk, ervoor zorgen dat de steden mooi een leefbaar blijven in de toekomst. Dit doen ze door een groen en gezond alternatief te bieden voor het gebruik van de auto of scooter.

De simpele, degelijke bakfiets is nu een stedelijk voertuig van de toekomst. Dit is niet ongemerkt gebleven, in 2010 heeft Urban Arrow gelijk de Eurobike award gewonnen. Ze hebben sinds toen ook niet stil gestaan, ze hebben nu maar liefst 4 verschillende modellen.

Het ontwerp van de bakfietsen wordt nog steeds geoptimaliseerd maar de essentie is al die jaren hetzelfde gebleven. De bakfietsen van Urban Arrow zijn de perfecte gezinsuitbreiding.

Urban Arrow Family

Speciaal voor families heeft Urban Arrow bakfietsen de Urban Arrow Family ontworpen. Het robuuste aluminium frame zorgt voor de stevigheid. De bak is gemaakt van geëxpandeerd polypropyleen (EPP). Dit is hetzelfde materiaal als er gebruikt wordt in bijvoorbeeld motorhelmen. Hierdoor zitten de kinderen goed en veilig in de bak. De bak heeft ook een lage zitpositie voor de kinderen waardoor het zwaartepunt lager is dan bij de meeste andere bakfietsen. De Urban Arrow family heeft door dit lage zwaartepunt een stabiele wegligging en goed evenwicht. Verder beschikt de Urban Arrow family ook over driepuntsgordels voor de kinderen en kan de bestuurder met zijn of haar voeten bij de grond. Dit zorgt ervoor dat u ook stabiel bent als u moet stoppen.

De bak van de Urban Arrow Family heeft genoeg ruimte, er is ruimte voor maar liefst 4 kinderen in de bak. Zelfs met een Maxi-Cosi is er nog ruimte voor 2 kinderen en blijft er genoeg ruimte over voor boodschappen. Mocht u nog een extra iemand mee willen nemen dan is er ook nog een extra zit plek op de bagagedrager. Om het makkelijker te maken voor de kinderen om zelfstandig in te stappen is er een speciaal opstapje gecreëerd aan beide kanten van de bak. Het lichte aluminium frame, de trapondersteuning en het traploze schakelsysteem van Enviolo zorgen samen voor superieure wendbaarheid en een fijne fietservaring.

Urban Arrow bakfiets

Sinds 2016 maken Urban Arrow bakfietsen gebruik van een Bosch Active Line Plus middenmotor. De motor geeft een zetje mee in de trapas, waardoor je altijd het gevoel hebt dat je de wind in je rug hebt tijdens het fietsen. De motor blijft mee helpen tot een snelheid van 25 kilometer per uur.

Bij Urban Arrow hebben ze er ook voor gezorgd dat je de bakfiets helemaal naar je eigen wensen kan maken door een verscheidenheid aan accessoires. Zo kan je een extra voorbank in de bak installeren om meer zitplekken te maken en kan je een maxi-cosi adapter op je stuur installeren. Natuurlijk is er ook een regencover voor de bak waardoor de kinderen droog zitten in de regen. Zelfs als bestuurder kunt u droog blijven in de Urban Arrow bakfiets. U kunt een regenponcho aansluiten aan de regencover waardoor u ook als bestuurder uit de regen zit, wat natuurlijk wel zo prettig is. Verder kunt u nog kiezen uit 2 kleuropties voor de Urban Arrow Family bakfiets: wit of zwart.

Proefrit?

Er is maar één manier om erachter te komen of de Urban Arrow Family een geschikte toevoeging is voor u en uw gezin, en dat is een gratis proefrit. Bij Het Fietshuys willen we u graag verder helpen met uw keuze. Deze bakfiets is alleen verkrijgbaar bij onze fietsenwinkel in Abcoude. Mocht u deze bakfiets willen uitproberen, maak dan een afspraak bij onze winkel in Abcoude.