Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

18 mei: Lovens Test Event – Het Fietshuys Weesp. Meer info

Waarom een elektrische fiets kopen?

Een e-bike, je ziet er steeds meer mensen op fietsen. Maar waarom zijn ze zo populair? En waarom zou u ook een elektrische fiets moeten kopen? Op deze pagina leggen we u uit wat de voordelen zijn en waarom een elektrische fiets wellicht iets voor u zou kunnen zijn.

Vrouw blij met gekochte e-bike

Bespaar geld met een elektrische fiets

De prijzen van een elektrische fiets variëren zo tussen de €1500 en €8000. Dat lijkt in eerste instantie een hoop geld. Maar als u bedenkt hoeveel geld u bespaart met een elektrische fiets valt dit vaak toch best mee. U zult zien dat u veel meer zal gaan fietsen als u een elektrische fiets heeft gekocht. Dit scheelt op jaarlijkse basis een hoop benzinekosten, en een elektrische fiets opladen kost gemiddeld jaarlijks maar zo’n €45! De auto laten staan zorgt er ook voor dat je auto minder onderhoud nodig heeft omdat je deze minder vaak gebruikt.

Niet alleen de auto laten staan scheelt in de kosten. Ook zal een e-bike goedkoper zijn als u veel gebruik maakt van het openbaar vervoer. Mits u deze afstand gemakkelijk kunt fietsen natuurlijk.

In sommige gevallen kan je zelfs gratis een e-bike leasen als uw werkgever dit aanbiedt. Over het leasen van een fiets kunnen wij u informeren.

Lange afstanden fietsen

Een groot voordeel van een e-bike is het gemak waarmee u lange afstanden kunt fietsen. Met een accu van 500 Watt kunt u een afstand van tussen de 60 en 80 km fietsen. Een fietstocht van bijvoorbeeld Den Haag naar Amstelveen (zo’n 60 km) is dus makkelijk te doen. Ook draagt een e-bike bij aan meer comfort bij een lange fietstocht. U heeft altijd wind mee en af en toe een helling op zal ook zonder moeite gaan.

“Bij Het Fietshuys verkopen wij elektrische fietsen met accu’s tussen de 300 en 850 Watt.”

Gezondheid en e-bikes

Bewegen is gezond! En laat je nu net je benen moeten gebruiken met fietsen. Vaak zie je er tegenop om lange afstanden te fietsen en zal je al snel de auto, taxi of het openbaar vervoer nemen om naar je bestemming te gaan. Wanneer u in het bezit bent van een elektrische fiets is het fietsen van lange afstanden een fluitje van een cent. Ondanks de trapondersteuning zult u wel nog zelf kracht moeten zetten om vooruit te komen, en dat houdt u in beweging. U zult zien dat u de auto vaker laat staan en lekker op de fiets gaat.

Mooi design

Een elektrische fiets is tegenwoordig geen saai vervoersmiddel meer. De e-bikes van tegenwoordig krijgen een steeds mooier design en de innovatie en ontwikkelingen bij e-bikes liggen erg hoog.

De accu’s worden bij veel merken mooi afgewerkt in het frame en ook zijn de motoren zo afgewerkt dat dit bijdraagt aan een extra gaaf design. Het is geen functioneel voordeel, maar het voelt toch fijn om op een mooie en flitsende e-bike te fietsen.

Duurzaamheid

De auto laten staan is niet alleen duurzaam voor de portemonnee, maar ook nog eens duurzaam voor het milieu. Als u hier een steentje aan bij wilt dragen is het kopen van een e-bike een goede zet. Een e-bike stoot namelijk geen CO2 uit. Wel komt er CO2 vrij bij het opladen van de accu, maar dit is velen malen minder dan de CO2 uitstoot van een autorit.

Tip: “U kunt er ook voor kiezen om een elektrische bakfiets te nemen. Zo kunt u uw kinderen naar school brengen met de bakfiets in plaats van met de auto. Dit is nóg beter voor het milieu en is nog gezellig ook!”

Naar uw werk of naar school

Nog een goede reden waarom u een elektrische fiets zou kunnen kopen, is om hiermee naar uw werk of school te fietsen. Wanneer deze afstanden goed te fietsen zijn maar uw niet bezweet of vermoeid aan wilt komen, is een e-bike de ideale oplossing.

Elektrische fiets kopen

Overweegt u om een elektrische fiets te kopen? Kom dan eens langs bij Het Fietshuys. In onze winkels (Amstelveen & Abcoude) bieden wij de beste merken e-bikes aan, en wordt u van A tot Z geholpen met het uitzoeken van een e-bike die past bij uw wensen en budget. Wilt u zich iets meer oriënteren in het kopen van een e-bike vanuit huis? Lees dan onze blog met een aantal handige tips die u kunnen helpen met het uitkiezen van een elektrische fiets.

Waarom wij?

Wij hebben een groot aanbod aan E-bikes.

Kom gauw langs in een van onze winkels en kijk welke e-bike het beste bij jou past! Koffie na de proefrit. We staan voor je klaar!

Fietshuys