Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

Bakfietsen vergelijken: waar moet je op letten?

Bakfietsen vergelijken lijkt makkelijk, maar met het grote aanbod van tegenwoordig sta je al snel voor een lastig keuze. Welke bakfiets kan ik het beste kiezen? Om je alvast op de juiste weg te helpen hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips maken het vergelijken van verschillende bakfietsen een stukje makkelijker.

Waar gebruik je de bakfiets voor?

Bij het vergelijken van bakfietsen is het handig om eerst te bepalen waar je een bakfiets voor gaat gebruiken. Is het voor het vervoeren van goederen voor je bedrijf? Wil je de fiets voornamelijk gebruiken om je kinderen naar school te brengen? Of vind je het leuk om naar het strand te fietsen met je hond? Voor elke situatie zijn er verschillende bakfietsen die het beste passen bij jouw doel.

Elektrisch of toch niet?

Tegenwoordig zijn de elektrische bakfietsen niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Bijna elk jong gezin heeft er wel een en ook veel bedrijven gebruiken elektrische bakfietsen voor het afleveren van hun producten. Maar is het wel nodig om een elektrische bakfiets te hebben? Of is een niet-elektrische ook goed?

Deze keuze is volledig persoonlijk en hangt af van je wensen en eisen. Een elektrische bakfiets biedt meer comfort door de trapondersteuning. Dit is fijn voor het vervoeren van een zwaar beladen bak of als je lange afstanden af moet leggen. Denk je dat je het zonder trapondersteuning aan kan? Dan is een niet-elektrische bakfiets misschien wat voor jou. Vaak zijn niet-elektrische varianten wat goedkoper waardoor deze optie ook aantrekkelijk is.

Wij zouden je willen adviseren om bij het vergelijken van bakfietsen een proefrit op zowel een elektrische als niet-elektrische bakfiets te maken. Op deze manier ervaar je zelf het verschil en kun je de juiste keuze maken.

Welke merken zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende bakfiets merken waar je uit kunt kiezen. Bij Het Fietshuys verkopen we bakfietsen van de volgende merken: Gazelle, Urban Arrow, Lovens, Batavus, Carqon en TREK.

Wil je een bakfiets kopen? Dan is kiezen tussen het juiste merk niet van groot belang. Het gaat erom welke bakfiets jij het fijnst vindt rijden. Daarnaast is het prijsverschil tussen de merken ook een belangrijke vergelijking. De duurste bakfiets uit bovenstaand rijtje komt van Urban Arrow. Het duurste model van dit merk (de Urban Arrow Family Anniversary) komt uit op €7590,-. Het goedkoopste model is van het merk Batavus. De Batavus Fier 2 komt uit op een bedrag van €4949,-.

Veiligheid voorop!

Natuurlijk is veiligheid ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het vergelijken van bakfietsen. Wanneer je kinderen vervoerd wil je misschien liever een diepere bak hebben waarbij de kans kleiner is om eruit te vallen.

Om de controle over de bakfiets te houden, en daarmee veilig door het verkeer te kunnen manoeuvreren, is de stabiliteit en wielbasis van de bakfiets ook erg belangrijk. Dit heeft voor een groot gedeelte met de lengte van de wielbasis te maken. Een langere wielbasis zorgt doorgaans voor meer stabiliteit, terwijl een kortere wielbasis wendbaarder kan zijn. Hier kom je voornamelijk achter door het verschil te proberen tussen verschillende bakfietsen. 

Vergelijk de specificaties

Door het internet kun je tegenwoordig erg makkelijk producten met elkaar vergelijken. Op de website van Het Fietshuys hebben wij ons volledige aanbod aan fietsen staan. Bekijk de bakfiets modellen die jij met elkaar wilt vergelijken en ontdek de verschillen in specificaties. Zo kun je inzien welk type motor de bakfiets bevat, wat de actieradius is, welke remmen de fiets bevat en nog veel meer. Een goede manier om wellicht al wat bakfietsen van je lijstje weg te strepen die niet voldoen aan je eisen.

Prijzen van bakfietsen vergelijken

Naast dat je hebt bedacht waar je de bakfiets voornamelijk voor gaat gebruiken heb je waarschijnlijk ook nagedacht over het budget dat je over hebt voor de aankoop van een bakfiets. Zoals eerder vermeld kan er een groot prijsverschil zitten tussen de verschillende bakfiets merken en de niet-elektrische en elektrische modellen. Heb je een laag budget? Dan zul je meer moeten kijken naar niet-elektrische bakfietsen. Is je budget hoger, dan kun je de verschillende elektrische merken met elkaar vergelijken. Vaak is het zo dat duurdere modellen meer comfort bieden. Zo kun je bij duurdere merken een langere actieradius en betere schakelsystemen verwachten, en zul je merken dat de bakfiets stabieler en wendbaarder is.

Als je een bakfiets koopt ter vervanging van een auto, houd je dan niet in bij het kiezen van een comfortabel, vaak duurder model. De investering zal het zeker waard zijn.

Maak een aantal proefritten

De beste manier om bakfietsen met elkaar te vergelijken is het maken van verschillende proefritten. Alleen op deze manier merk je het verschil in comfort en rijervaring. Daarnaast kun je tijdens een proefrit bij een fietsenwinkel rekenen op de hulp van een bakfiets expert die je helpt met het vergelijken van bakfietsen. Zodat je uiteindelijk jouw gewenste model vindt.

Carqon Cruise

Carqon | Cruise 1000w

Urban Arrow bakfiets

Urban Arrow | Family Active Line Plus White

Gerelateerde blogs

Bakfietsen vergelijken: waar moet je op letten?

10 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een bakfiets

Fietshuys