Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

Maak direct een afspraak voor onderhoud of reparatie. KLIK HIER

Elektrische fiets met zelfstandige aandrijving

Een elektrische fiets met zelfstandige aandrijving wordt ook wel een e-bike genoemd. Deze fietsen zijn voorzien van een elektrische motor wat ervoor zorgt dat fietsen een stukje makkelijker en lichter wordt. Dit is ideaal voor het fietsen van lange afstanden, en brengt je sneller op jouw locatie.

Elektrische fiets met zelfstandige aandrijving

Voor wie een elektrische fiets?

Woon-werkfietser

Een elektrische fiets is heel erg handig voor mensen die elke dag een aantal kilometer naar hun werk moeten fietsen. Met een e-bike bent u altijd snel op uw bestemming zonder erg vermoeid of bezweet aan te komen. In veel gevallen bent u met de fiets zelfs sneller op uw werk dan met de auto. Dan is een e-bike de ideale uitkomst.

Fietstochten

Voor fietsliefhebbers die in het weekend graag een mooie fietstocht maken kan een e-bike ook erg fijn zijn. Door de zelfstandige aandrijving van de elektrische fiets wordt fietsen een stuk gemakkelijker en heeft u in principe altijd “wind mee”. Zo kunt u zelf genieten van de omgeving zonder al te hard te hoeven trappen.

Naar school

Kinderen die ver moeten fietsen naar school kunnen ook erg veel hebben aan een elektrische fiets. Zo kunt u ervoor kiezen om het openbaar vervoer links te laten liggen en te kiezen voor een e-bike.

De sportieve fietser

Het Fietshuys is er ook voor de sportieve fietser. Wij verkopen stoere elektrische mountainbikes waar u lekker off-road mee kan en speed pedelecs waarmee u razend snel op uw bestemming bent.

Minder valide

Ook is een e-bike handig voor mensen met een bepaalde lichte handicap aan hun benen of heupen. Deze fietsen zorgen ervoor dat ook de minder valide onder ons nog kunnen genieten van een mooie fietstocht.

Verschillende soorten e-bikes

Er zijn veel verschillende soorten e-bikes waaruit u kunt kiezen. Zo is er verschil in het soort accu’s van een fiets, de soort aandrijving/ondersteuning, het vermogen van de elektrische motor en de plek waar de motor zit. Er zijn tegenwoordig ook zelfs elektrische bakfietsen, super handig om uw kinderen in te vervoeren.

In onze blog over tips voor het kopen van een e-bike geven we u een aantal tips over de verschillende soorten e-bikes die u kunt kopen.

Hoe duur is een e-bike?

De prijzen van een e-bike lopen erg uiteen. Afhankelijk van het type fiets, het merk en de accu betaalt u voor de ene fiets meer dan voor de ander.

Vaak beginnen de prijzen van een e-bike vanaf €1500,-. Dit zijn al best goede e-bikes, maar wel zult u tegen het probleem aanlopen dat de fiets een kleinere accu heeft. De duurdere, en vaak betere e-bikes, beginnen vanaf een prijs van €2000,- tot soms wel €8000,-.

Elektrische fiets kopen

Ondanks de relatief hoge prijzen van een nieuwe e-bike, is de aanschaf van een e-bike toch best een goede investering. Je zult zien dat je de auto of scooter veel vaker laat staan, wat weer scheelt in benzinekosten. Ook is het gezond om in beweging te blijven, waar een elektrische fiets een steentje aan bijdraagt.

Bij Het Fietshuys bieden we verschillende kwaliteit merken e-bikes aan zoals Kalkhoff, QWIC, KOGA, Gazelle en meer mooie fietsmerken.

Proefrit maken

Geïnteresseerd in het kopen van een elektrische fiets? Kom eens langs bij Het Fietshuys om een e-bike uit te proberen. Je kan altijd gebruik maken van het vrijblijvende advies van één van onze e-bike experts en je mag ten alle tijden een proefritje maken om te zien of het wat voor je is.

Onze winkels bevinden zich in het centrum van Amstelveen en Abcoude in de regio Noord-Holland. Wij zijn in Amstelveen zeven dagen in de week open, dus je kunt elke dag van de week langskomen.

Waarom wij?

Wij hebben alle grote e-bike merken op een rij

Kom gauw langs in een van onze winkels en kijk welke e-bike het beste bij jou! Koffie na de proefrit. We staan voor je klaar!

Fietshuys