Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

Maak direct een afspraak voor onderhoud of reparatie. KLIK HIER

Batavus bakfietsen

De bakfietsen van Batavus zijn het ideale vervoersmiddel om je kinderen en eventuele bagage veilig van a naar b te vervoeren. De Batavus bakfietsen zijn elektrisch waardoor het vervoeren van meerdere kinderen erg soepel gaat. Een heuvel of brug op met kinderen of zware bagage? Geen probleem! Benieuwd naar wat deze bakfietsen nog meer te bieden hebben? Je leest het op deze pagina.

Bakfietsen van Batavus

Over Batavus

Al ruim honderd jaar is Batavus een van de grootste fietsfabrikanten in Nederland. Wat in 1904 door de heer Andries Gaastra begon als een winkel voor uurwerken en naaimachines, groeide uit tot een gewaardeerde fietsfabriek. Van traditionele stadfietsen tot aan de populaire elektrische fietsen, Batavus maakt het. Ook voor de steeds meer gewilde bakfietsen kun je tegenwoordig terecht bij Batavus.

De bakfietsen van Batavus

Zeg je Batavus bakfiets, dan kom je uit bij de Batavus Fier modellen. Deze betrouwbare elektrische bakfietsen brengen jou, je kinderen en je boodschappen elke dag veilig op je bestemming. Bij de ontwikkeling van deze bakfiets is er uiteraard gedacht aan veiligheid en comfort voor zowel de bestuurder als passagiers. Ook kun je de fietsen voorzien van handige accessoires waardoor je je bakfiets volledige naar wens kunt inrichten.

De Batavus Fier lijn bestaat uit twee modellen: de Batavus Fier 2 en de Batavus Fier 3.

Batavus Fier 2

De Batavus Fier 2 is een elektrische bakfiets die voorzien is van twee wielen. De krachtige Bosch Cargo Line middenmotor op deze bakfiets zorgt voor een prettige trapondersteuning in elke versnelling.

Als het gaat om de accu’s op deze fiets heb je de keuze uit twee opties: de Powerpack 400 of de Powerpack 500. De Powerpack 400 (400Wh accu) heeft een actieradius van maar liefst 24 – 115km. Mocht je een langere actieradius willen hebben, dan kan er worden gekozen voor de Powerpack 500 (500Wh accu). Met deze accu beschikt de bakfiets over een actieradius van wel 35 – 150km.

De bak van deze fiets is gemaakt van kunststof en heeft een laadvermogen van 80Kg. Verder is de bak van de Fier 2 voorzien van een veiligheidsrail waar kinderen zich aan vast kunnen houden. Aan de buitenkant van de bak vind je een opstapje zodat kinderen gemakkelijk in de bak kunnen klimmen.

Om extra veilig deel te nemen aan het verkeer in het donker is deze Batavus bakfiets uitgerust met een V-Light. Met dit licht ben je extra zichtbaar in het verkeer door de verlichting die naast het normale licht ook in een V-vorm op de grond schijnt.

De Batavus Fier 2 proefrijden? Dat kan! Vraag een proefrit aan via onderstaande knop of loop eens binnen in onze winkel in Abcoude of Amstelveen.

Batavus bakfiets fier 2

Batavus Fier 3

Naast de Batavus Fier 2 is er ook de Batavus Fier 3. Deze bakfiets van Batavus is voorzien van een extra hoge en grotere bak waardoor je nóg meer kunt vervoeren. Deze bakfiets heeft dan ook een groter laadvermogen van maar liefst 100Kg. Naast een grotere bak bestaat deze bakfiets uit drie wielen, twee voor en één achter.

Verder zijn alle andere specificaties van de Fier 3 hetzelfde als bij de Fier 2. De Fier 3 is voorzien van dezelfde Bosch Cargo Line middenmotor en ook kan er worden gekozen uit een 400Wh of 500Wh accu.  

Benieuwd naar onze andere bakfietsen? Bekijk ook: De mooiste bakfiets merken op een rijtje.

Batavus Fier 3

Waarom een Batavus bakfiets?

De bakfietsen van Batavus zijn een perfecte vervanging voor de dagelijkse ritjes met de auto. De kinderen naar school brengen of de dagelijkse boodschappen doen? Dat kan allemaal met deze bakfiets. De lange actieradius van deze fietsen zorgt ervoor dat geen enkele rit te lang is. Zowel in de stad als in rustigere dorpen zijn de bakfietsen van Batavus een goede aankoop voor het hele gezin.

Batavus Fier 2 proefrijden

Bij Het Fietshuys verkopen wij de Batavus Fier 2 op onze locaties in Abcoude en Amstelveen. Uiteraard is een proefrit sterk aan te raden en krijg je bij ons een uitgebreide uitleg over alle functies en specificaties van de bakfiets. Vraag een proefrit aan of loop binnen in één van onze winkels. Tot snel!

Waarom wij?

Wij hebben alle grote bakfiets merken op een rij

Kom gauw langs in een van onze winkels en kijk welke bakfiets het beste bij jou en je gezin past! Koffie na de proefrit. We staan voor je klaar!

Fietshuys