Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk Ons Assortiment

20 april Urban Arrow Roadshow – Fietshuys Amstelveen. Meer info

De top 5 meest handige bakfiets accessoires die het verschil maken

Bakfietsen zijn de perfecte oplossing voor ouders en mensen die graag duurzaam en praktisch willen reizen. Ze bieden voldoende ruimte voor kinderen, boodschappen of zelfs huisdieren, en zijn een milieuvriendelijk alternatief voor auto’s. Maar om het meeste uit je bakfiets te halen, zijn er enkele essentiële accessoires die het verschil kunnen maken. Vandaag bespreken we de top 5 meest handige bakfiets accessoires die je reis veiliger, handiger en plezieriger maken.

1. Een stevig fietsslot

Bakfietsen zijn een duur en gewild product vandaag de dag. Dus ook voor dieven. Volgens cijfers van het CBS zijn er in 2022 maar liefst 77.580 fietsen gestolen in Nederland. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een goed fietsslot te kopen voor jouw bakfiets.

Zorg ervoor dat je niet bezuinigd op je slot. Een ‘goedkoop’ slot van lage kwaliteit heeft een fietsendief zo open. Koop daarom een stevig fietsslot met ART-keurmerk. Daarnaast willen je nog graag de tip geven om een lang fietsslot te kopen. Zo kun je de bakfiets altijd veilig vastzetten aan welk object dan ook.

2. Een regenhuif

Op plek nummer twee in de lijst van meest handige bakfiets accessoires staat de regenhuif. In Nederland is het weer erg onvoorspelbaar. Je kunt zo maar een week in de regen zitten. En dat is erg vervelend als je je kinderen elke dag op de fiets naar school brengt. Een regenhuif is daarom misschien wel de meest essentiële bakfiets accessoire uit deze lijst. Met een regenhuif zitten je kinderen (of ander vervoer) altijd droog als het regent.


Wil je als bestuurder ook nog lekker droog zitten? Sommige merken verkopen een op maat poncho aan die volledig aansluit bij de fiets. Zo blijf je zelf ook helemaal droog.

3. Bakfiets cover

We zeiden het net al, het weer in Nederland is onvoorspelbaar. Zeker in de herfst- en wintermaanden. Om je dure (elektrische) bakfiets te beschermen tegen regen en kou is een bakfiets cover zeker een aanrader. Zo hou je je bakfiets niet alleen langer mooi maar gaat hij ook langer mee. Wees zuinig op je bakfiets en bescherm hem met een bakfiets cover.

4. Maxi-Cosi adapter

Veel ouders schaffen een bakfiets aan voor hun gezin. Heb je een baby die vervoerd moet worden in een Maxi-Cosi? Dan is een Maxi-Cosi adapter een must-have. Met deze handige accessoire kun je elke Maxi-Cosi vastzetten in je bakfiets en zitten je kinderen veilig vast voor de fietsrit.

5. Extra zitje

Je kent het vast wel. Je haalt je kind(eren) op van school en ze willen graag een vriendje of vriendinnetje meenemen om thuis mee te spelen. Er is alleen een probleem: er is niet genoeg ruimte in je bakfiets voor een extra persoon. Op dit moment is een extra zitje super handig. Zo heb je altijd genoeg ruimte en hoef je nooit nee te zeggen tegen het vervoeren van een vriend of vriendinnetje van jouw kind. Ook voor een gezinsuitbreiding is dit extra zitje ideaal!

Andere accessoires

We hebben zojuist de belangrijkste vijf bakfiets accessoires voor je op een rijtje gezet. Deze accessoires zijn een must-have voor iedereen met een bakfiets en worden door elk bakfietsen merk verkocht. Maar naast deze algemene extra’s hebben veel bakfiets merken ook hun eigen unieke accessoires. Zo kun je bij Urban Arrow en Lovens een GPS-tracker toevoegen aan je bakfiets en hebben ze bij Carqon en Batavus een eigen peuterstoel voor in de bak.
Je kunt je bakfiets dus volledig aanvullen met alle nodige accessoires om jouw ritten comfortabeler te maken.

Bakfietsen bieden een praktische en duurzame manier van vervoer, met name voor gezinnen. Om de veelzijdigheid en het comfort van je bakfiets te vergroten, zijn er enkele essentiële accessoires die het verschil kunnen maken.

We hebben in deze top 5 de meest handige bakfiets accessoires besproken, waaronder een stevig fietsslot om diefstal te voorkomen, een regenhoes voor bescherming tegen onvoorspelbaar weer, een bakfiets cover om je bakfiets mee te beschermen, een Maxi-Cosi adapter voor het veilig vervoeren van baby’s, en een extra zitje voor meer ruimte en flexibiliteit. Verschillende merken bieden ook unieke accessoires om je bakfiets verder aan te passen.

Door deze accessoires, kun je genieten van veiligere, comfortabelere en handigere ritten met je bakfiets. Welk van deze accessoires zou jij aanschaffen bij de koop van jouw bakfiets?

Ben je op zoek naar een bakfiets? Wellicht zijn onderstaande modellen iets voor jou

Bekijk onderstaande modellen bij Het Fietshuys.

TREK | Fetch+ 4

Lovens bakfiets S85 – Moss Green

Lovens | Explorer S75 Auto Moss Green

Gerelateerde blogs
Fietshuys